WEDSTRIJD Herstal Turcs Futsal - Fenerbahce Beringen  0 - 6  (0-4)

DATUM 18-10-2013  21:15

DOELPUNTEN 6’ Bssissen (0-1 en 0-2), 13’ Ramdani I. (0-3), 15’ Zitoune (0-4), 38’ Ramdani I. (0-5- en 40’ Bssissen (0-6).

VERSLAG Slechts de eerste zes minuten was er sprake van een wedstrijd. Herstal miste de 1-0 toen Yilmaz de paal trof en Akdim even later zijn schot geweerd zag door de bezoekende doelman. Het antwoord kwam van de bezoekers: zij scoorden de 0-1 en dat zaaide zoveel twijfel dat de thuisdefensie de 0-2 als niet te missen aanbood. De Limburgers benutten nog een tienmeter en een tegenactie om met 0-4 op het scorebord de rust in te gaan. De tweede helft verliep volgens hetzelfde scenario: Herstal dwong het meeste balbezit af maar kon de goed gegroepeerde maar aanvallend nu nonchalante bezoekers - met Ceylan Cenik als sluitstuk en kapitein Servet Yazgan als centrale figuur - niet meer verrassen. Toen Benoît Janssen in het slot zijn ploeg met vliegende doelman liet acteren, verhoogden de cijfers nog tot 0-6. Na afloop raakte bekend dat Herstal Turc Futsal een samenwerkingsverband afsluit met de Luikse eersteprovincialer Manchester Seraing en dat opent volgens de HTF-coach perspectieven o.m. voor het overhevelen van talentrijke spelers.